Передплата 2024 «Добрий господар»

Викрадав з цвинтаря латунні розп’яття

33-річний житель міста Пустомитів демонтовував та викрадав латунні розп’яття з надмогильних пам’ятників на кладовищі у Липниках. Правоохоронці затримали вандала “на гарячому”. Той якраз відкручував розп’яття з хреста

Як встановили співробітники відділу поліції № 6 Львів­ського районного управління поліції, 21 березня, близь­ко 19.30, під час відпрацювання території кладовища у селі Липниках оперативники сектору кримінальної по­ліції відділу поліції № 6 Львівського районного управ­ління поліції викрили зловмисника, який вчинив нару­гу над могилою, а саме — демонтував та викрав латунне розп’яття з надмогильного пам’ятника.

Правоохоронці встановили особу зловмисника — 33-річного жителя міста Пустомитів. Поліцейські вияви­ли у нього чотири розп’яття, інструмент, який він вико­ристовував для демонтажу, та інші речові докази.

За фактом слідчі відділу поліції № 6 Львівського ра­йонного управління поліції, за процесуального керів­ництва Пустомитівської окружної прокуратури, відкри­ли кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом помер­лого) Кримінального кодексу України. Санкція статті пе­редбачає покарання — штраф від тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 ро­ків, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває. Зловмисник затри­маний у порядку ст. 208 Кримінального процесуально­го кодексу України.

Схожі новини