Передплата 2024 ВЗ

Шмигаль зустрівся з Папою Римським у Ватикані: що обговорювали

  • 25.03.2021, 16:55
  • 620

Сьогодні, 25 березня, Папа Римський Франциск прийняв на приватній аудієнції в Апостольському палаці Ватикану прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль

Про це повідомляє пресслужба Ватикану.

Під час зустрічі були підтверджені добрі двосторонні відносини між Святим Престолом і Україною. Сторони обговорили деякі поточні питання взаємного інтересу, а також різні теми, пов'язані з життям і діяльністю католицької церкви в країні.

Папа Франциск і український прем'єр-міністр приділили велику увагу кризі в галузі охорони здоров'я та ситуації на Сході України. Було висловлено сподівання, що недавні порушення режиму припинення вогню поступляться місцем жестам на користь мирного врегулювання конфлікту, повідомляє пресслужба Ватикану.

Читайте також: Папа Франциск публічно зняв маску і розповів, кому вигідна пандемія

Після бесіди з Папою Франциском прем'єр-міністр України зустрівся з ватиканським державним секретарем кардиналом П'єтро Пароліном і з секретарем зі зв'язків із державами архієпископом Полом Річардом Галлахером.

До слова, Папа Римський Франциск підписав указ, який зменшує розмір зарплати кардиналам та іншим працівникам Святого престолу для збереження робочих місць на тлі фінансових труднощів, які виникли внаслідок пандемії коронавірусу.

Схожі новини