Передплата 2024 «Добрий господар»

Вакцинація – конкуренція лідерів. Порошенко б впорався, але Зеленський її програв і залишив людей без захисту

  • 25.03.2021, 16:30
  • 618

Команда Зеленського стала другим за потужністю після російського агітпропу джерелом поширення фейків, особливо в тому, що стосується Петра Порошенка

Про це йдеться у повідомленні на сайті партії «Європейська Солідарність».

«Ще не вщухли хвилі після їхньої недільної тези про те, ніби Порошенко особисто керував розмальовуванням Офісу Президента, як слуга-нардеп Радуцький випустив нову «качку», ніби п’ятий Президент зірвав постачання чергової партії індійської вакцини.

Протягом години чергова брехня команди Зе була спростована повідомленнями як мінімум трьох джерел: агенції «Ройтерз», «Голосу Америки» та авторитетного індійського медіа «Хінду». Правда полягає в тому, що Індія обмежує експорт вакцин через посилення пандемії всередині країни", — йдеться у повідомленні.

В «Європейській Солідарності» вважають, що Михайло Радуцький та й Офіс президента, звідки йому надиктували його пост, мали би вибачитися перед Петром Порошенком за цинічні звинувачення. Вони не за адресою.

«Володимир Зеленський, а не Степанов і Ляшко, несе персональну відповідальність за зрив вакцинації, провал боротьби з пандемією, за смерті тисяч людей, за теперішній і майбутні карантини та локдауни — з огляду на те, що наявні та законтрактовані обсяги препаратів в осяжній перспективі не здатні розірвати ланцюг захворюваності і повернути країну до нормального життя. До кінця року, за найбільш оптимістичним сценарієм, вдасться прищепити не більше 4 мільйонів людей, — менше десятої частини.

Влітку минулого року Зеленський мав зробити внесок в ініційований Євросоюзом фонд із створення вакцини і бути першим у черзі на отримання препаратів. Замість того гроші антиковідного фонду він закатав у позолочений асфальт «Великого крадівництва», який нині сходить разом із талим снігом. А якби вони використовувалися за призначенням, це б дозволило вчасно законтрактувати вакцини і зробити щеплення десяткам мільйонів українців.

Так, за вакцини точиться жорстка конкуренція. Це сувора правда. Це конкуренція між президентами і главами урядів різних країн. Зеленський цієї конкуренції цілком передбачувано не витримав, і це гірка правда. Недарма в Україні здавна кажуть: «До булави ще треба й голови».

Майже ніхто вже не сумнівається, що, станься така біда в часи Порошенка, він винятково завдяки своєму дипломатичному хисту забезпечив би країну достатньою кількістю вакцин і захистив би українців. Але скоро вже почнеться третій рік президентства Зеленського. Час списувати усе на попередників давно сплив. Настав, натомість, час відповідати за свою недолугу діяльність та злочинну бездіяльність", — додають у повідомленні.

«Європейська Солідарність» ще наполягає на скликанні засідання РНБО із залученням лідерів парламентських фракцій, де вже колективний розум має знайти відповіді на виклики, з якими не здатен впоратися сам Зеленський.

Схожі новини