Передплата 2024 «Добра кухня»

У «червоній зоні»: маски навіть у парках!

Локдаун на Львівщині триватиме щонайменше до 6 квітня

Із четверга, 25 березня, у Львівській області оголошено «червону зону» карантину. Триватиме локдаун до 6 квітня. Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань надзвичайних ситуацій — через критичний стан із захворюванням на Covid. У парках, на вулицях і площах, у громадських місцях, на цвинтарях тощо треба носити маски! Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчинов розповів, що карантинні обмеження «червоної зони» поширюються на всю територію Львівської області, включаючи Львів.

Під час посиленого ка­рантину заборонена ді­яльність непродовольчих ринків, відвідування навчальних закладів (крім дошкільних уста­нов і молодших класів), занят­тя у спортзалах, фітнес-клубах, басейнах, також під забороною усі масові заходи. Не працюва­тимуть заклади громадського харчування (лише на винос та у режимі доставки) та культурні заклади.

Як повідомив директор де­партаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Че­мерис, тенденції останніх днів невтішні — до служби екстре­ної медичної допомоги над­ходить понад 150 викликів на добу. На стаціонарному ліку­ванні у «ковідних» відділеннях — 2774 пацієнти. Понад дві сотні — у реанімаційних відділеннях. Завантаженість ліжкової мере­жі — 63%. За словами Чемериса, найбільш завантаженими лікар­нями на Львівщині є Стрийська і Новояворівська районні лікар­ні, де зараз перебувають понад 160 пацієнтів.

«Іншого шляху, як дисциплі­новано й жорстко дотримувати­ся усіх вимог карантину, немає», — наголосив головний медик Львівської області пан Чемерис. Він закликав жителів Львівщини уникати місць масового скуп­чення, масових зустрічей і свят­кувань, а якщо виходити у місто, то лише за крайньої необхіднос­ті.

Відтепер хворих на Covid прийматиме й клінічна лікарня Львівської залізниці. Невдовзі у цей медзаклад передадуть не­обхідну кількість кисневих кон­центраторів. «Працюємо над збільшенням кількості ліжок для хворих на коронавірус, — роз­повів голова Львівської ОТГ Андрій Садовий. — Зокрема, ухвалено рішення про розгор­тання тимчасового шпиталю на базі приміщень медичного уні­верситету, які вони орендують у лікарні швидкої допомоги. Та­кож звернулись до Міністерства охорони здоров’я, щоб внести дитячу лікарню на Орлика до переліку медзакладів, які ліку­ють дітей, хворих на Covid. Там є можливість облаштувати сто додаткових ліжок».

«Міські й обласні лікарні ма­ють гостру потребу у медичних працівниках, — розповів Садо­вий. — Уже є понад 350 звернень від лікарів з усієї України, які го­тові допомогти з хворими на „корону“. Напрацьовуємо ме­ханізм додаткового преміюван­ня усіх медиків, які працюють з хворими на коронавірус».

Схожі новини