Передплата 2024 «Добрий господар»

РНБО - не піар-агенція Зеленського

  • 23.03.2021, 16:43
  • 535

Артур Герасимов підкреслює: за добу коронавірус забрав 333 життя, а вакцини привезли для менш ніж відсотка населення – це повний провал влади

Про це у відеозверненні заявив співголова фракції Артур Герасимов.

«Передусім, країна має почути стратегію влади у боротьбі з пандемією та вирішенням катастрофічної нестачі вакцин. Cтаном на сьогодні вони спромоглися завезти мізерну кількість доз, достатню для вакцинації максимум 250 тисяч осіб. Це не охоплює й відсотка населення. Це — провал, результат дилетантизму та непрофесійності зеленої команди, які вже коштували життя понад тридцяти тисячам українців», — говорить Герасимов.

«Сьогодні в Україні коронавірус забрав 333 життя — це сумний антирекорд. В той же час, в Великій Британії, завдяки масовій вакцинації, за минулу добу зафіксували найменшу смертність від ковіду з вересня минулого року. Протидія пандемії та вакцинація давно перестали бути виключно медичниим, а стали геополітичними питаннями, які вирішуються завдяки дипломатичній майстерності керівництва держав. Через свою непрофесійність і дилетантизм Зеленський на цей момент не тільки тотально програв світову конкуренцію за вакцини, але і завалив боротьбу з коронавірусом всередині держави — один Буковель чого вартує», — зауважив співголова фракції.

«Ми вимагали й вимагаємо проблему боротьби з ковідом розглянути на засіданні РНБО із залученням лідерів парламентських фракцій. Неприпустимо перетворювати Радбез у піар-агенцію для обслуговування Зеленського. Цей „орган“ повинен розглядати найважливіші питання безпеки держави», — переконаний Герасимов.

«Щодо позачергового засідання парламенту: зважаючи на критичну ситуацію з епідемією коронавірусу — вимагаємо від монобільшості і особисто Зеленського перш за все розглянути ініційовану нами постанову «Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та забезпечення неухильного виконання рішень Верховної Ради України, прийнятих у цій сфері», — зазначив Герасимов.

Він також наполягає на включенні до порядку денного парламенту Постанови опозиції 4105 про створення ТСК із розслідування державної зради на найвищому рівні при передачі Росії таємної інформації щодо спецоперації із затримки російських військових злочинців із приватної армії Вагнера.

«Нарешті необхідно ухвалити постанову № 5100 про припинення політично вмотивованих переслідувань громадян, щоб знизити градус напруги у суспільстві. Бо людей обурює несправедливість влади, яка є нічим іншим як політичними репресіями проти патріотів», — резюмує Артур Герасимов.

Схожі новини