Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львівській області зафіксували новий небезпечний штам коронавірусу

  • 23.03.2021, 15:45
  • 764

Експертка департаменту охорони здоров’я ЛОДА з пульмонології Надія Рудницька під час брифінгу розповіла про новий штам коронавірусу, який поширюється Львівщиною

Фото ЛОДА
Фото ЛОДА

«Сьогодні маємо справу з мутованим штамом британського коронавірусу, який дуже швидко поширюється. Уражає всі групи людей — і молодого віку, і літніх. До того ж, перебіг може бути тяжкий незалежно від віку. Надалі більш уразливими залишаються ті групи пацієнтів, які мають супутню патологію — цукровий діабет, хронічні легеневі захворювання, гіпертонічну хворобу, аутоімунні захворювання, онкологічні, чи ті пацієнти, які отримують імунносупресивну терапію», — повідомила Надія Рудницька.

Вона також зазначила, що новий штам коронавірусу дає негативну динаміку на 6−7-й день. Додала, що на сьогодні є наявні ефективні швидкі тести, які відрізняються від попередніх, які були на початку. Якщо є позитивний швидкий тест, то пацієнтів скеровують на ПЛР та на рентгенологічне обстеження не раніше п’ятого дня.

«Носіння масок та особиста гігієна — це є запорука того, що ми не будемо розповсюджувати цей вірус і швидше зможемо побороти цю третю хвилю коронавірусу», — наголосила Надія Рудницька.

Читайте також: ПЛР-тест тепер обов'язковий для іноземців

Схожі новини