Передплата 2024 ВЗ

Водій російського дипломата викрадав велосипеди

  • 23.03.2021, 10:40
  • 686

Водій російського консула у Страсбурзі торгував краденими велосипедами, які переховував на території дипломатичної установи

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Росіянина допоміг викрити екс-заступник мера Страсбурга.

Громадянина Росії, який був працівником російського консульства у Страсбурзі (Франція), займався систематичним перепродажем крадених велосипедів. Після того, як він спробував продати екс-заступнику мера Страсбурга його ж велосипед, росіянина затримала поліція.

За інформацією France Bleu, 40-річного росіянина запідозрили в тому, що він збував крадені велосипеди через сайт дрібних оголошень Leboncoin. Йдеться про приблизно 300 велосипеди, в основному — електровелосипеди, на загальну вартість до 100 тис. євро.

Розслідування розпочалось на початку лютого 2021 року, невдовзі після того, як у колишнього заступника мера Страсбурга Алена Фонтанеля вкрали велосипед, який він прив’язав на вулиці біля входу до представництва Франції у Раді Європи.

За кілька днів Фонтанель знайшов свій велосипед серед оголошень на Leboncoin, де його продавали за півціни, та повідомив про автора оголошення поліції. Продавець виявився водієм російського дипломата.

Росіянина затримали, невдовзі відпустили. Та коли слідчі знову захотіли з ним поспілкуватися, його роботодавець (вочевидь, мають на увазі дипломата) відповів, що чоловік поїхав до Росії через проблеми зі здоров’ям.

Підозрюваного після цього оголосили у розшук.

У консульстві РФ заявили, що не будуть ніяк коментувати справу з міркувань захисту персональних даних.

Читайте також: Болгарія висилає двох російських дипломатів: їх запідозрили у шпигунстві

Схожі новини