Передплата 2024 ВЗ

"Європейська Солідарність" підтримує позачергове засідання Верховної Ради, але за умови розгляду дійсно важливих питань – заява

  • 23.03.2021, 08:10
  • 489

"Європейська Солідарність" готова взяти участь у позачерговому засіданні Верховної Ради, але не для терапії параноїдального синдрому Зеленського та інших представників влади, а за умови винесення на розгляд депутатів низки важливих питань

Про це йдеться в заяві партії.

«Йдеться про те, аби заслухати представників влади про стратегію подальшої боротьби з пандемією та нездатність забезпечити країну вакцинами. Cтаном на сьогодні вони спромоглися завезти мізерну кількість доз, достатню для того, щоби зробити щеплення максимум 250 тисячам осіб. Це не охоплює й відсотка населення. Це — провал, результат дилетантизму та непрофесійності зеленої команди, які вже коштували життя понад тридцяти тисячам українців.

Ми вимагали й вимагаємо проблему боротьби з ковідом розглянути на засіданні РНБО із залученням лідерів парламентських фракцій. Неприпустимо перетворювати Радбез у піар-агенцію із обслуговування Слуги N1, цей «потужний орган» має розглядати найважливіші питання.

Щодо позачергового засідання парламенту, то до нього мають бути включені питання про створення ТСК із розслідування державної зради при передачі Росії таємної інформації щодо спецоперації із затримки російських військових злочинців із приватної армії Вагнера; законопроекти «Європейської Солідарності» щодо протидії російській пропаганді та покарання за колабораціонізм. Щодо останнього, ми не наполягаємо на авторстві і готові оформити його як спільну ініціативу із «Слугами Народу».

Нарешті, логічним результатом розгляду недільних подій біля Офісу президента на Банковій могло би стати голосування за ініційовану нами Постанову про припинення політично вмотивованих репресій. Більшість учасників поводилися мирно, і немає жодних підстав за обличчя цього протесту видавати тих, хто вдався до хуліганства. Нас не було серед ініціаторів акції, але усім зрозуміло, що справа Стерненка стала політичною, і тому потребує політичних рішень для розрядки ситуації. Владі слід більше уваги приділяти боротьбі з Путіним, а не шукати на кожній акції візитівку Порошенка.

Принагідно констатуємо, що влада явно завищила вартість «прибирання» на Банковій і навіть в цьому шукає корупційний зиск, як справжні гігантомани «Великого крадівництва». Клінінгові компанії оцінюють вартість робіт у 50−70 тисяч гривень, а далеко не у два мільйони, згідно з калькуляцією Офісу", — йдеться в заяві.

Читайте також: Марина Порошенко: ми жодного дня не припиняли благодійної підтримки українських медиків, і продовжимо це робити

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень