Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Затриманому під ОПУ активісту оголосили підозру, адвоката при цьому не було

  • 22.03.2021, 08:55
  • 496

Ветерану АТО Владу Сорду, якого затримали після акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля Офісу президента, повідомили про підозру, однак без присутності адвоката

Про це у коментарі Суспільному повідомив його адвокат Дмитро Мазурок.

За його словами, він дізнався про вручення підозри у «хуліганстві з використанням зброї» від «журналістів та колег», оскільки слідчий не виходив на зв’язок.

Читайте також: У Зеленського підрахували збитки від дій мітингувальників: вийшла захмарна сума

Адвокат вважає, що Сорду оберуть запобіжний захід 22 чи 23 березня у Печерському районному суді Києва. Захист клопотатиме про домашній арешт.

«Ми вважаємо, що домашнього арешту буде більш ніж достатньо. Про жодне тримання під вартою не може бути й мови. Є підозра на те, що він щось зробив. Ми подивимось на докази, які є», — розповів Мазурок.

Читайте також: Прибирання на Банковій коштуватиме 90 тисяч, а не два мільйони, — експерт

Поліція затримала ветерана та засновника видавництва «Дім химер» Влада Сорда (справжнє ім'я — Владислав Гранецький-Стафійчук) ввечері 20 березня. Його назвали «одним з найбільш агресивних учасників» акції протесту на Банковій на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Демонстранти вимагали звільнити Стерненка з-під варти. На знак протесту вони закидали фаєрами будівлю ОП, розбили вікна і розмалювали стіни різними написами. Також прихильники активіста підпалили табличку Президент України. У МВС акцію назвали «проплаченою» і «провокацією».

Поліція розпочала кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Схожі новини