Передплата 2024 ВЗ

На Київщині викрили моторошний "реабілітаційний центр"

  • 21.03.2021, 19:15
  • 1 005

Поліцейські викрили групу осіб, які незаконно утримували людей у псевдореабілітаційному центрі в селі Петропавлівська Борщагівка на Київщині

Про це повідомляє поліція Київської області.

«У так званому „реабілітаційному центрі“ незаконно утримувалося з невідомих причин кілька десятків людей, більшість із яких не страждають ні на алкогольну, ні на наркозалежність. Ці особи утримувалися в суворих умовах, із металевими ґратами на вікнах, потерпілим категорично заборонялося виходити на вулицю. Утриманців „центру“ катували».

20 березня до поліції надійшло повідомлення про те, що в місті Ірпінь біля однієї з багатоповерхівок троє невідомих осіб зв'язали чоловіка і силоміць заштовхали до автомобіля, після чого зникли у невідомому напрямку.

Поліцейські встановили місцезнаходження автомобіля, на якому викрали потерпілого. За цією адресою був розташований один з «реабілітаційних центрів», що в селі Петропавлівська Борщагівка.

Цей так званий центр не має дозвільної документації на ведення будь-якої медичної практики.

Читайте також: На Київщині жінок відправляли в секс-рабство за кордон

З'ясовано, що до вчинення вказаного злочину причетні шестеро осіб, п'ятеро з яких затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даними поліції, вони укладали договори з родичами наркозалежних, отримували великі кошти за їхнє лікування, а насправді лікування не здійснювали, а чинили тортури над людьми.

Наразі правоохоронці розшукують шостого фігуранта події та встановлюють інших осіб, причетних до скоєння цього правопорушення.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Схожі новини