Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Зеленського підрахували збитки від дій мітингувальників: вийшла захмарна сума

  • 21.03.2021, 15:10
  • 963

Пошкодження будівлі ОП оцінюються у 2 млн. гривень. Упродовж 72 годин треба змити фарбу, якою залили стіни під час мітингу на підтримку Сергія Стерненка

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Українській правді повідомили в ОП, що, за попередніми оцінками, пошкодження будівлі на Банковій оцінюються приблизно у два мільйони гривень.

Наразі фахівці уточнюють обсяг збитків через одне розбите та 14 залитих фарбою вікон на першому поверсі, пошкодження кількох дверей, спалене вікно другого поверху та займання на горищі через потрапляння феєрверків.

Фасад від першого до третього під'їзду у кілька шарів розписаний різнокольоровими написами «Волю Стерненку», «Аваков чорт» та «ACAB». В ОП наголошують, що цим завдано значної шкоди зовнішньому вигляду будівлі.

Читайте також: Стерненка відмовились переводити до Київського СІЗО, — адвокати

Також ввечері напередодні всі поверхи ОП були заповнені димом.

Прибиральні роботи почнуть вже в неділю, але триватимуть вони більше одного дня. Хімічна обробка поверхонь запланована на понеділок. Вікно, аби замінити розбите, замовлять наступного тижня.

«Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими».

Нагадаємо, увечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою і намагалися підпалити будівлю.

В МВС зазначили, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом подій на акції. Подію кваліфікували як хуліганство.

21 березня прохід до будівлі Офісу президента перекрили правоохоронці.

Схожі новини