Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів‘янки анонсували діалог з Москвою: у мережі їх розкритикували

  • 21.03.2021, 14:35
  • 3 887

Сьогодні, 21 березня, в ефір вийде експериментальний проєкт під назвою "Москва - Львів. Діалог можливий?", який вже викликав шквал критики у соцмережах

Анонсувала проєкт директорка Львівського центру медіації Анна Лиско на своїй сторінці у Facebook.

«Буде дуже складна, але цікава розмова. Ми подивимось, чи взагалі можливий діалог, і чи він на часі. Яке сприйняття, чи підтвердяться міфи, які у нас існують. З’ясуємо, яка картинка світу існує там. Емоційно буде важко. Але ми з Наталією Кузьмою готові до конструктивної критики і запитань».

Користувачі мережі на спробу публічної дискусії з росіянами відреагували по-різному: більшість переконані, що подібні розмови не мають сенсу і ведуть до капітуляції. Але є і такі, хто вважає, що це гарна ідея, яка допоможе двом націям подолати «культурні стереотипи».

Водночас активістка ГО «Справа громад. Львів» Уляна Дідич гостро розкритикувала цей проєкт, вважаючи його нежиттєздатним.

«Знову подаємо патрони ворогові, ігноруючи інформаційну війну. Один із основних наративів, які нам просуває запарєбрік, — „нє такіє рускіє“. І цього разу це Львів. Відразу згадався „завтрак на граніце“».

Схожі новини