Передплата 2024 «Добра кухня»

Отруїли і розчленували: в Уганді жорстоко вбили шістьох левів

  • 21.03.2021, 10:55
  • 521

У національному парку королеви Єлизавети в Уганді (Східна Африка) знайшли шістьох отруєних левів, яким відрубали голови й лапи, залишивши тіла стерв'ятникам

Про це повідомляє ВВС.

Левів знайшли працівники парку.

У Департаменті дикої природи Уганди (UWA) заявили, що це може бути справа рук браконьєрів, але доказів поки немає. На місці події наразі працюють екологи й місцева поліція. Ведеться офіційне розслідування.

Унікальність левів, які живуть в цьому парку, полягає в тому, що вони можуть лазити по деревах.

Читайте також: У зоопарку Барселони чотири леви інфікувалися коронавірусом

Менеджер зі зв’язків із громадськістю UWA Башир Ханг сказав, що у відомстві «засмучені» цими вбивствами, оскільки природний туризм є важливою частиною економіки Уганди, становить близько 10% ВВП і відіграє життєво важливу роль у збереженні тварин.

«UWA рішуче засуджує незаконне вбивство диких тварин, оскільки це не лише негативно позначається на нашому туризмі, а й на отриманні доходів, які підтримують збереження і громадську роботу на наших територіях», — сказав він.

Працівники парку припускають, що левів могли отруїти. Подібний інцидент стався у 2018 році. Тоді в результаті отруєння загинули 11 левів, зокрема 8 дитинчат. Ще один випадок був у 2010 році, коли через отруєння померли 5 левів.

Схожі новини