Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Харкові маніпулюють статистикою про ліжко-місця - ЗМІ

  • 20.03.2021, 14:15
  • 528

У час, коли кількість хворих на COVID-19 у Харківській області зростає з кожним днем, чиновники звітують, що вільні ліжка є, і ситуація під контролем

Про це із посиланням на харківську телекомпанію АТН передає Еспресо.TV.

Інформацію про «ковідні» ліжка колишній завідувач реанімації обласної «інфекційки», а нині — консультант Харківської обласної клінічної лікарні Володимир Корсунов вважає маніпуляцією. Тому що просто ліжко і ліжко з киснем — абсолютно різні речі, зазначив фахівець.

«Якщо рахувати усі ліжка, зокрема, і ті, які не забезпечені киснем, або не забезпечені, ще краще сказати — поточним киснем з магістралями, то тоді можна нарахувати їх ще мільйон. І по-трете, є установи, які мають ліжка, але не можуть приймати всіх пацієнтів. Наприклад, другий пологовий будинок — ми ж не можемо туди госпіталізувати невагітних жінок або тим більше чоловіків», — пояснює Корсунов.

Тим часом, коли за офіційними даними завантаженість ліжок з киснем в Харківській області не набагато перевищує 30% - реальна ситуація, заявили волонтери, зовсім інша.

Так, за словами волонтерки Наталії Попової, якщо йдеться про наявність вільних ліжок в реанімації з поточним киснем, якого потребують середні і важкі пацієнти, то їх просто немає.

«Ситуація критична. Лікарні забиті, і якщо хворих й ушпиталюють, то часто виникає ситуація, коли людей просто катають від одного приймального відділення до іншого, доки не звільниться місце в якомусь медзакладі», — розповіла Попова.

Читайте також: Коронавірус у Львові: через погіршення ситуації у місті розгортають додаткові ковідні відділення

Схожі новини