Передплата 2024 «Добра кухня»

Із японками зіграємо у Чорноморську

У матчі тенісного Кубка Біллі Джин Кінг планує зіграти перша ракетка України Еліна Світоліна

Поєдинок жіночих збірних України і Японії у тенісному Кубку Біллі Джин Кінг (цей турнір прийшов на зміну Кубку Федерації) відбудеться 16−17 квітня на ґрунтових кортах у Чорноморську на Одещині.

Цей матч мав відбутися ще у квіт­ні 2020 року, але через пандемію коронавірусу був перенесений на 2021-й. Спочатку зустріч збірних Японії і України запланували на 5−6 лютого 2021 року в японському місті Мікі. Але через пандемію влада Японії повністю закрила її кордони для іноземців, зокрема, для спортсменів… Урешті-решт вирішили, що українки і японки зіграють у нашому Чорноморську.

Усього в плей-оф за місця у кваліфі­кації фіналу Кубка Біллі Джин Кінг-2022 змагатимуться 16 жіночих тенісних збірних. Чи зіграє за наших суперниць найкраща японська тенісистка Наомі Осака? Невідомо. А от найкраща укра­їнська тенісистка, 26-річна Еліна Сві­толіна, раніше заявила, що має намір виступити за «синьо-жовту» збірну в матчі проти Японії. «Я планую зіграти у Маямі, а потім, сподіваюся, зіграю у Кубку Федерації (тепер це Кубок Біл­лі Джин Кінг. Авт.), — розповіла Еліна. — Іще не знаю, де розпочну свій ґрун­товий сезон, але точно зіграю у Ма­дриді, Римі й на „Ролан Гаррос“ у Па­рижі». Чому би Світоліній не розпочати ґрунтовий сезон у Чорноморську? Тим паче, до рідної для Еліни Одеси звідти рукою подати…

Схожі новини