Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський не бачить підстав зупиняти вакцинацію препаратом AstraZeneca

  • 18.03.2021, 16:55
  • 494

За словами президента Володимира Зеленського, проти вакцини AstraZeneca ведеться інформаційна війна

Про це президент Володимир Зеленський заявив на спільному з президентом Литви Гітанасом Науседою брифінгу у Києві, передає Еспресо.TV.

«Я б реагував на факти, якщо можна. Передусім ми точно з вами розуміємо, що Бельгія, США, Велика Британія, Польща, Австралія, багато серйозних країн світу… Ніхто не зупинив вакцинацію препаратом AstraZeneca, це перше.

Другий факт. Кількість смертей у світі, які пов'язують з вакциною AstraZeneca… Доказів ніяких немає, і це ВООЗ офіційно говорить.

Третій факт — в Україні є вакцина, єдина поки що, — це вакцина Covieshild-AstraZeneca Інституту Серум з Індії. На сьогодні ми маємо 500 тис. вакцин. Близько 90 тис. людей вже вакцинували. З 90 тис. людей у нас жодного летального випадку. І це також факт", — сказав Зеленський.

Читайте також: Чому у світі припиняють вакцинацію препаратом AstraZeneca?

За його словами вакцину AstraZeneca інформаційно атакують по всьому світу.

«Я сам вакцинувався цим препаратом… Перша в мене була вакцинація. І я, як уже говорив, стою перед вами, говорю, нормально себе почуваю, і це також факт. Тому я вважаю, що це серйозна інформаційна атака проти цієї вакцини. Вона найдоступніша. Не знаю, ким вона, ця війна, розпочата, але в Україні я поки що не бачу підстав для того, аби зупиняти вакцинацію AstraZeneca», — зазначив президент.

Схожі новини