Передплата 2024 «Добра кухня»

Легенди футболу, з якими не попрощалися

  • 18.03.2021, 08:25
  • 1 162

Сьогодні ми розглянемо ще кілька випадків того, як футболістам, які віддали найкращі роки своєї футбольної кар'єри, не сказали «спасибі».

Уейн Руні за 13 років в майці «Манчестер Юнайтед» став кращим бомбардиром в історії клубу і виграв разом з клубом 16 трофеїв. Його називали мотором команди, але в останньому сезоні у складі «МЮ» всім стало ясно: ветеран вже не вивозить, тому наступного літа його безкоштовно відпустили в «Евертон». Напевно, такий хід подій Руні передбачав ще в травні, тому в своїй останній рядовий грі чемпіонату на «Олд Траффорд» вийшов після матчу з маленьким сином на руках на поле, щоб попрощатися з уболівальниками. Це було настільки буденно, що багато нічого й не помітили.

Кращий бомбардир в історії клубу точно заслужив гідного прощання, але керівництво не дало йому такої можливості. Однак, у вас зараз є можливість отримати бонус від нашого партнера: код бонуса Bet365 2021.

Сьогодні ми розглянемо ще кілька випадків того, як футболістам, які віддали найкращі роки своєї футбольної кар'єри, не сказали «спасибі».

Карлес Пуйоль

Один з кращих захисників в історії, він вихованець «Барси», був вірний їй всю кар'єру і десять років був капітаном. Що ще потрібно? Але легенда в Каталонії вийшла на відпочинок майже непомітно. Ще в березні залізний Карлес оголосив про відхід з клубу після закінчення сезону, адже майже весь 2013 і 2014 він промучився з травмами. Як зізнався сам Карлес, «поплатився за те, що всю кар'єру не щадив себе». До кінця сезону Пуйоль вже відновився від всіх травм. Проте, на вирішальні ігри чемпіонату його навіть заявляти не стали і навіть не випустили символічно на пару хвилин в кінці. Зате, через півроку після відходу гравця, президент «Барси» Хосеп Бартомеу заявив, що Карлесу обов'язково влаштують прощальний матч: «Безумовно, Пуйоль заслуговує такого заходу. Це один з найбільших гравців „Барселони“. Зараз це питання знаходиться в процесі обговорення. Нам потрібно вибрати дату». Але прощального матчу так і не відбулося. Вони привселюдно пообіцяли і не провели його. Подібне найобразливіше. І це донині залишається одним з найбільш обурливих епізодів в історії «Барселони». Навіть відсутність прощального матчу Роналдіньо з цим не зрівняється.

Ікер Касільяс

У Королівському клубі багато кому говорили «прощай» без усіляких почестей. Зубастика Роналдо, Роберто Карлосу, Пепе, та й Гуті проводжали хоч якось, але Ікер Касільяс — це вихованець команди і її гордість. Він був стіною і п'ять років поспіль визнавався кращим голкіпером світу. Більше нього ігор за «Реал» провів лише Рауль. Касільяс виграв в кар'єрі все, що можливо, але, як виявилося, так і не заслужив елементарної поваги. Адже він усім серцем любив рідний клуб, але попрощатися з ним нібито не захотіли. У липні 2015 на сайті мадридців з'явилася суха новина про те, що воротар перейде в «Порту». А потім багаторічний капітан скликав прес-конференцію, на якій на самоті, як ніби нікому це більше не було потрібно, оголосив про відхід і весь час, поки зачитував рішення, не міг стримати сліз. Він насилу видавлював з себе кожну фразу. Було видно, що якщо є в світі людина, яка більше всіх на світі любить «Реал», то ось він, прямо тут, сидить на самоті і реве. І напевно, плакав воротар не тільки тому що закінчувався великий етап в його кар'єрі, а ще й тому що в кінці цієї самої великої кар'єри славний герой минулого виявився нікому в рідному клубі не потрібен.

Схожі новини