Передплата 2024 ВЗ

Пряники на кефірі: класичні, шоколадні, з джемом

  • 18.03.2021, 20:15
  • 4 985

Випечені власноруч пряники на кефірі – чудові ласощі до чаю або кави

Якщо готувати пряники на кефірі, то вони виходять пишними та повітряними. За бажанням, їх можна прикрасити глазур`ю або цукровою пудрою, розповідає УНІАН.

Інгредієнти:

  • Борошно — 550 г.
  • Кефір — 350 мл.
  • Цукор — 220 г.
  • Яєчні жовтки — 2 шт.
  • Яєчні білки — 1 шт.
  • Мед — 3 ст. л.
  • Рослинна олія — 3 ст. л.
  • Сода харчова — 0,75 ч. л.

Приготування

  1. Взяти яйця, відокремити білки від жовтків. До жовтків додати мед та цукровий пісок. Усі інгредієнти збити до отримання однорідної маси.
  2. У велику миску влити кефір та олію, змішати їх. Потім влити отриману яєчно-цукрову масу. Всі компоненти злегка збити міксером.
  3. Далі слід порційно додавати просіяне борошно з харчовою содою, щоразу вимішуючи інгредієнти. Замісити м'яке і не туге тісто (борошна може знадобитися більше або менше).
  4. Далі слід присипати робочу поверхню борошном. Саме тісто теж обваляти трохи в борошні й трохи розкачати товщиною 1−1,5 см. За допомогою склянки чи спеціальної форми вирізати з тіста кола.
  5. Деко застелити пекарським папером і викласти пряникові млинці. Відправити їх у заздалегідь розігріту до 180 °C духовку й випікати приблизно 25 хвилин.
  6. Якщо пряники покриватимуться глазур'ю, то зробити це слід, як мине вказаний час випікання, а потім повернути їх назад у духовку ще на 10 хвилин. Щойно спечені домашні пряники найкраще охолодити, виклавши їх на решітку.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 450−500 г.
  • Кефір жирністю 2,5% - 250 мл.
  • Цукор — 200 г.
  • Яйце — 1 шт.
  • Рослинна олія без запаху — 100 мл.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик.
  • Сода — 1 ч. л. без верху (погасити оцтом).
  • Какао — 3 ст. л.
  • Сіль — щіпка.
  • Цукрова пудра.

Приготування

  1. У миску розбити куряче яйце, додати цукор та сіль. Збити міксером до побіління маси. Всипати какао й продовжувати збивати міксером до однорідності.
  2. Влити кефір, додати соду, погашену оцтом, ванільний цукор, олію та продовжувати збивати до однорідності.
  3. Далі потроху всипати просіяне борошно (його може піти більше або менше), ретельно перемішуючи ложкою. У результаті повинно вийти м’яке, як пластилін, тісто.
  4. Розділити тісто на однакові шматочки, зліпити кульки. Або можна розкачати тісто в пласт товщиною 1−1,5 см і вирізати пряники склянкою. Вмочувати кульки з одного боку в цукрову пудру.
  5. Деко змастити олією або застелити пергаментом. Викласти на нього кульки пудрою вгору. Трохи притиснути їх долонею.
  6. Відправити їх у розігріту до 180−200°С духовку й випікати 20−25 хвилин, до легкої рум'яності. Орієнтуватися слід на власну духовку.

Інгредієнти:

  1. Борошно — 700 г.
  2. Кефір — 300 мл.
  3. Цукор — 1 ст.
  4. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  5. Жовтки — 2 шт.
  6. Сода — 0,5 ч. л.
  7. Ваніль.
  8. Джем (або ягоди, варення, шоколад, цукерки).

Приготування

  1. У ємність влити кефір, додати гашену оцтом соду, цукор, ванілін та сіль. Усе розмішати, щоб крупинки розчинилися.
  2. Додати яєчний жовток та масло, перемішати. Далі поступово додавати частинами борошно й замісити тісто. Воно повинно вийти не твердим.
  3. Розкачати тісто, якщо знадобиться, можна підпорошити поверхню борошном.
  4. За допомогою склянки або формочок вирізати кружечки. У серединку додати трошки густого джему. Обережно піднявши краї вгору, защипнути, сформувати кульку.
  5. Викласти пряники на пергаментний папір швами вниз, випікати до золотистого кольору близько півгодини.

Схожі новини