Передплата 2024 ВЗ

Кредобанк знижує відсоткові ставки за кредитами для ОСББ

  • 17.03.2021, 17:07
  • 603

Кредобанк знижує ставки за кредитами для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Відтепер такий кредит можна отримати за ставкою від 11% річних.   

Кредити для ОСББ видаються без забезпечення, без поруки та без будь-яких інших гарантій зі сторони позичальника. Максимальна сума кредиту становить 10 мільйонів гривень, термін кредитування — до 10 років. Можливе відтермінування сплати за кредитом на строк до 12 місяців.

«Кредобанк — один із перших комерційних банків України, який розпочав активно співпрацювати з об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків. Завдяки можливості поєднання різноманітних ґрантових, державних та регіональних програм кредитування на енергомодернізацію багатоквартирних будинків стає доступнішим. Ми сподіваємося, що зниження відсоткової ставки за кредитами ОСББ дозволить залучити фінансування для модернізації більшої кількості житлових будинків в Україні», — говорить директор департаменту розвитку корпоративного бізнесу та МСБ АТ «Кредобанк» Ірина Груй.

У червні 2020 року Кредобанк підписав партнерську угоду з Фондом енергоефективності в рамках програми «Енергодім». У рамках цієї програми ОСББ має можливість отримати відшкодування витрат на здійснення енергоефективних заходів в будинку в розмірі від 40 до 70% від вартості проєкту. Основні критерії для отримання кредиту: термін діяльності ОСББ більше 6 місяців, середній рівень збору платежів співвласників не нижче 85% затвердженого кошторису, відсутність заборгованості перед ресурсопостачальними організаціями та відмінна ділова репутація.

З червня минулого року Кредобанк видав 12 кредитів для ОСББ на суму близько 19 мільйонів гривень. Упродовж усього періоду партнерської співпраці з Фондом енергоефективності через банк подали документи на отримання грантів від Фонду 23 ОСББ, з них уже отримано грантів на суму близько 2,5 млн. грн. Зокрема, львівське ОСББ, яке отримало перший кредит за програмою «Енергодім» в Банку у вересні минулого року, вже отримало грант в розмірі 70% від вартості проведених заходів. Додатково позичальник отримав відшкодування частини кредиту від Львівської міської ради, а також одержує компенсацію частини відсотків за кредитом від Львівської обласної державної адміністрації протягом перших 12 місяців кредиту.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до банків іноземних банківських груп та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, найстійкіший з 48 банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (листопад 2018 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Прес-служба АТ «Кредобанк»

Схожі новини