Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Альтернативи вакцинуванню немає!»

У цьому переконаний лідер проєкту «Наші без Раші» Роман Гапачило

Лідер гумористичного проєкту «Наші без Раші» Роман Гапачило перехворів на коронавірус. І не просто перехворів, а був у лікарні у важкому стані. Про перебіг страшної хвороби написав на своїй сторінці у соцмережах. А кілька днів тому похвалився, що йому пощастило зробити щеплення від смертельно небезпечної хвороби. Чи не боявся і чи не відмовляли його друзі й знайомі від щеплення?

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

— А чого боятися? Хоча, звіс­но, я би хотів мати доступ до вак­цини від «Пфайзер», якою вак­цинуються заможні країни. Але оскільки доступу до цієї вакци­ни нема (попит перевищує про­позицію), то треба скористати­ся іншою. Я перехворів ковідом, не з чуток знаю, що це є. Не зна­ти, чи зміг би цю хворобу ще раз пережити… Тому, обираючи між захворюванням і вакциною, звіс­но, обираєш щеплення. Тож коли почув, що можна вакцинувати­ся, порадився з лікарем з Львів­ської інфекційної лікарні, і вона порадила скористатися можли­вістю. Лідери громадської думки можуть подаватись на вакцина­цію для популяризації серед на­селення залишковими дозами, тож я одразу подався. Не думав, що мене виберуть, та 16 березня мені ввели першу дозу CoviShield (AstraZeneca), а наступна — за 12 тижнів.

— А що таке залишкові дози?

— Приїжджаєш на певну годи­ну, якщо доза буде — тебе вакци­нують. Якщо ні — іншим разом. Мені пощастило: залишкова доза була.

— Друзі не відмовляли від щеплення?

— Дехто мені підказував, мов­ляв, прочитав статтю про те, що можуть утворюватися після вак­цинації тромби… Але людина, яка не перехворіла, не знає, що це таке. Якщо колеш собі в жи­віт 25 днів ліки для розрідження крові, яких ніде не можна купи­ти… Люди, які не хворіли, дума­ють так: мовляв, мої друзі легко перехворіли, то й мені так пощас­тить… Вважаю, обов’язково тре­ба розповідати, що альтернативи вакцинуванню немає! Бо в іншо­му випадку будемо жити від лок­дауну до локдауну.

А тим часом…

У Мистецькому арсена­лі щеплення проти Covid-19 залишковими дозами вакци­ни AstraZeneca (Covishield) отримали відомі українські релігійні діячі. «Ми сьогодні, як релігійні діячі, вакцину­валися залишковою дозою вакцини. Медики сьогодні заслуговують молитви, ува­ги і вдячності всього україн­ського народу. І тому, коли хтось вирішує вакцинувати­ся чи ні, — слухайте ваших лікарів», — наголосив гла­ва УГКЦ, Блаженніший Свя­тослав. І додав, що «Церква хоче бути безпечним про­стором для життя і здоров’я вірян».

Схожі новини