Передплата 2024 «Добрий господар»

Шмигаль не виключає впровадження локдауну

  • 17.03.2021, 14:35
  • 555

У середу, 17 березня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація з коронавірусом в Україні залишається напруженою. Розглядається ймовірність впровадження посиленого карантину у разі погіршення ситуації у більшості областей

Про це він заявив на засіданні уряду, інформують #Букви.

Зокрема, Шмигаль нагадав, що в Україні діє адаптивний карантин, тож місцева влада має повноваження посилювати та послаблювати карантинні обмеження, зважаючи на епідеміологічні показники.

«У нас продовжує діяти адаптивний карантин, а це означає, що місцева влада має право посилювати карантинні обмежування. Тому я закликаю місцевих керівників не чекати якихось вказівок, а ухвалювати необхідні рішення», — заявив він.

Він наголосив, що місцева влада повинна діяти рішуче, навіть якщо ці рішення будуть не популярними.

«Якщо червоний рівень буде запроваджено у переважній більшості областей, то ми будемо змушені вводити посилені карантинні заходи на всій території України. Але ще раз підкреслюю — уряд зробить все, щоб цього не сталося», — заявив Шмигаль.

Читайте також: «Україна не зможе виплачувати пенсії через 15 років», — Шмигаль

За минулу добу в Україні зафіксовано 11 833 нових випадки COVID-19. Захворіли 609 дітей і 388 медпрацівників. У Львівській області виявили 884 випадки.

Раніше повідомлялося, що у Львові через швидке зростання кількості хворих на коронавірус COVID-19 розгорнуть додаткові госпіталі.

З п’ятниці, 19 березня, на території львівської громади вирішили запровадити посилений карантин, який діятиме до 28 березня.

Схожі новини