Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Американська розвідка знайшла докази втручання Росії у вибори США

  • 17.03.2021, 12:15
  • 630

Розвідка США представила розсекречену доповідь з доказами щодо втручання Росії в процес американських президентських виборів. У ній сказано, що президент РФ Володимир Путін особисто керував деякими процесами несанкціонованого втручання

Доповідь оприлюднили 16 березня.

У тексті доповіді сказано, що на відміну від 2016 року, у 2020-му Росія не докладала «особливих кіберзусиль задля отримання доступу до виборчої інфраструктури».

«Ми довіряємо цим фактам, тому що низка російських державних і довірених осіб, які працюють в інтересах Кремля, працювали над тим, щоб вплинути на суспільне сприйняття в США», — зазначено в доповіді розвідки.

Розвідка США резюмувала, що ключовим елементом стратегії Москви було використання людей, пов’язаних з російською розвідкою, а також поширення маніпулятивної інформації, зокрема, неправдивих та необґрунтованих звинувачень на адресу президента Байдена через засоби масової інформації США, офіційних осіб США і відомих американських осіб, деякі з яких були близькі до президента Трампа і його адміністрації.

«Кремлівське керівництво, президент Путін та інші високопоставлені російські офіційні особи знали і, можливо, керували операціями Росії проти президентських виборів у США 2020 року», — сказано в звіті.

Читайте також: The Washington Post: за «плівками Деркача» стоїть Путін

Зокрема, зазначено, що Путін міг контролювати діяльність Андрія Деркача, українського політика, який «зіграв важливу роль у діяльності груп, які поширювали брудні інсинуації».

Також прізвище Деркача пов’язують з іншими представниками сил російської національної безпеки й міжнародної політики. Деркач міг передавати інформацію в США через адвоката Трампа Руді Джуліані.

Схожі новини