Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Tinder планує визначати ґвалтівників за номером телефону

  • 17.03.2021, 10:15
  • 505

Компанія Match Group, що є власником додатку Tinder, інвестувала у проєкт Garbo, який дозволяє перевірити інформацію про користувачів за ім'ям і номером мобільного

Про це повідомляє американський вебсайт The Verge.

Match Group оголосила про інвестиції в Garbo — некомерційну організацію, яка дає змогу людям перевіряти дані про людину, використовуючи лише ім’я і номер телефону.

Match не повідомляє про суму інвестицій та мету. Передбачається, що технологію можуть використати для найпопулярнішого додатку компанії — Tinder, аби користувачі могли дізнатися про минуле тих, з ким збираються йти на побачення.

Garbo згідно із заявами організації, збирає «публічні записи та звіти про насильство або жорстоке поводження, домагання й інші насильницькі злочини, зокрема арешти, обвинувальні вироки, судові накази».

Читайте також: У Фейсбуці з’явився додаток для романтичних знайомств

У цьому переліку немає злочинів, пов’язаних з наркотиками та порушенням ПДР, оскільки інформація про це навряд чи допоможе передбачити ймовірність вчинення насильства проти жінок.

Крім цього, Garbo звертає увагу на непропорційність у тому, як часто темношкірих та білошкірих людей притягають до відповідальності за злочини, пов’язані з наркотиками.

За інформацією видання, перевірка даних у Tinder через Garbo, імовірно, буде платною функцією або частиною підписки.

Як саме інтеграцію технології буде реалізовано — наразі незрозуміло. Як і те, яким чином Tinder обмінюватиметься даними з Garbo, тим паче, що необхідних для перевірки даних (повне ПІБ) додаток не збирає.

Схожі новини