Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд затвердить план заходів із деокупації Криму – Кулеба

  • 16.03.2021, 17:15
  • 427

Кабінет міністрів розробить детальний план деокупації Криму, стратегію якої затвердила Рада національної безпеки і оборони

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 16 березня на спільній пресконференції зі словенським колегою Анже Логаром.

Кулеба назвав схвалення цієї стратегії «величезним кроком вперед».

«З 2014 року в Україні не було жодного документа, який би комплексно зводив всі кроки й підходи, необхідні для деокупації Криму. На виконання стратегії уряд затвердить детальний план заходів про те, що конкретно буде робитися. Цей план заходів складатиметься з двох блоків. Перший — це внутрішня політика, другий — це те, що треба зробити в зовнішній політиці. І за міжнародний аспект буде відповідати Міністерство закордонних справ», — розповів він.

Голова МЗС додав, що ключовою частиною цієї роботи є запуск Кримської платформи.

«Я вважаю, що сім років після початку незаконної окупації Криму Російською Федерацією, після всіх тих системних порушень прав людини, які вчинила Росія на окупованих територіях, це не лише політично і юридично, але й морально правильно — підтримати Кримську платформу. І та нервова, а місцями навіть істерична реакція на Кримську платформу, яку ми чуємо з Росії, підтверджує, що ми на правильному шляху», — зазначив Кулеба.

11 березня секретар РНБО Олексій Данілов заявив про розробку «першого фундаментального документа з часів окупації Кримського півострова Російською Федерацією, що дає чіткі вказівки про те, яким способом ми будемо рухатися в питанні деокупації Криму».

Читайте також: У Криму на межі зникнення опинилося велике прісноводне озеро

Схожі новини