Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Їй 8 років, йому - 13: дитячий омбудсмен звернувся до правоохоронців через "роман" неповнолітніх моделі та блогера

  • 16.03.2021, 08:45
  • 1 445

13-річний український блогер Паша та 8-річна модель Мілана заявили в мережі про свої стосунки

Згодом Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що звернувся щодо цієї історії до правоохоронних органів.

Про він написав у Facebook.

Facebook/Микола Кулеба
Facebook/Микола Кулеба

Історія неповнолітніх набула розголосу, коли восьмирічна Міла написала про їхні «бурхливі» стосунки в Instagram. Паша на своїй сторінці це підтвердив. Також у профілях дітей можна побачити фото, де вони обіймаються, тримаються за руки, цілуються та разом сплять.

Фото із соціальних мереж
Фото із соціальних мереж

Також діти взяли участь у челенджі, за умовами якого вони прикували себе наручниками і пробули так 24 години, демонструючи все у Stories. Зокрема, діти начебто показали, як вони ходили в туалет в таких умовах.

Згодом найбільш провокативні фото та відео на сторінках блогерів видалили та закрили коментарі під постами в профілі дівчинки.

Ці дописи викликали обурення частини користувачів соцмереж. У коментарі до одного з дописів щодо «роману» дітей Микола Кулеба повідомив, що ще 13 лютого звернувся до Офісу генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ та Кіберполіції щодо цієї справи.

Як передає Громадське, юристка Ганна Маляр вважає, що «цей зрежисований батьками публічний „роман“» — це посягання на нормальний статевий розвиток дітей, які на це дивляться, і які це зображують.

«Знаєте, про те, що це абсолютно ідіотська батьківська затія історія зрозуміла. 8-річна дитина точно сама не здогадалась вести свою сторінку і дуже шкода, що комплекси батьків так яскраво відображаються на життях їхніх дітей. Дитячі травми впливають на життя кожного з нас, але публічні дитячі травми — зовсім нове і недосліджене явище, і буде дуже цікаво за кілька років побачити результати», — написала керівниця «Центру гідності дитини» при Українському католицькому університеті Христина Шабат.

Вона наголосила, що надмірно сексуалізована поведінка шкодить психічному здоров’ю, і може бути свідченням насилля над дитиною:

«Коли така поведінка є публічною, вона провокує комплекси у інших дітей. Лише до 12 років діти вчаться розрізняти справжні та фальшиві почуття по телевізору».

Мама ж дівчинки, Дарина Маханець, каже, що дітей ніхто не змушував зображати стосунки, і що у них справжня любов, написав УНІАН. Також вона додала, що «це їхнє життя, і вони розберуться». Про ставлення до такого «роману» тата дівчинки та батьків хлопця наразі нічого не відомо.

Попри свій вік, Мілана має багато прихильників у соцмережах. Так, в Instagram за дівчинкою стежать 486 тисяч підписників, а у соцмережі Likee — 6,7 мільйона. Крім того, Мілана — модель. Зокрема, у своєму профілі вона рекламує дитячий одяг.

Паша має 34 тисячі підписників в Instagram, понад 600 тисяч — у Likee.

Читайте також: Заламував руки та цілував: в Ужгороді 57-річний тренер чіплявся до неповнолітньої вихованки

Схожі новини