Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Такого не було за весь час пандемії: в Україні задіяли рекордну кількість апаратів ШВЛ

  • 15.03.2021, 15:30
  • 558

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за крайній тиждень збільшилася кількість зайнятих ліжок інтенсивної терапії у ковідних відділеннях

Апаратів ШВЛ на сьогодні задіяли найбільшу кількість від початку пандемії в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Глава держави Володимир Зеленський скликав традиційну селекторну нараду з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

«Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за останній тиждень збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19. Якщо позаминулого тижня була заповнена третина місць, то зараз — майже половина: 2212 із 4694. Задіяних апаратів ШВЛ на сьогодні 1072 — найбільша кількість від початку пандемії в Україні», — сказано у повідомленні.

За словами Шмигаля, це підтверджує негативну динаміку та складний перебіг захворюваності.

«На Івано-Франківщині відбулася стабілізація ситуації після запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки, але поки що область залишається серед лідерів за кількістю активних хворих — 17 994. Найбільше їх у Києві — 44 600», — зазначив прем'єр.

За його словами, серед лідерів також Вінницька (15 133) та Чернівецька (14 220) області. Загалом в Україні станом на зараз 213 тисяч активних хворих.

Читайте також: Лікарня на рейках: в Італії швидкісний потяг перетворили в лікарню

Схожі новини