Передплата 2024 «Добра кухня»

Початок туристичного сезону: Болгарія анонсувала умови в’їзду відпочивальників

  • 15.03.2021, 16:30
  • 569

У країні планують вже 1 травня відкрити туристичний сезон та приймати громадян із держав, які не входять до Європейського Союзу

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомила міністерка з питань туризму Болгарії Марія Ніколова, інформує BNR News.

«Наша ідея в цьому сезоні — відкрити сезон з 1 травня трохи раніше, що в умовах пандемії дає нам можливість дотримуватися заходів, запропонованих органами охорони здоров’я», — сказала урядовиця.

Протиепідемічні заходи з розміщення і харчування на курортах будуть визначені 15 березня наказом міністра туризму.

Міністр охорони здоров’я Костадін Ангелов заявив, що Болгарія долучиться до так званого «електронного зеленого туристичного сертифікату», і що у кожного туриста, який бажає відвідати країну, буде три варіанти.

«Людина повинна або бути вакцинована, або перехворіти і мати антитіла, або мати негативний результат ПЛР-тесту», — сказав Ангелов.

Ніколова додала, що Болгарія укладає додаткові двосторонні угоди про допуск туристів за довідками про вакцинацію.

«Ми вводимо єдині вимоги за європейськими стандартами, а саме — вакцина, ПЛР-тест — для тих, хто хворів на коронавірус, виданий не більше ніж через шість місяців після захворювання», — сказала вона.

Прем’єр-міністр Бойко Борисов заявив, що свої кроки з відкриття для туристів Болгарія, яка не входить до Шенгенської зони, узгоджує з Єврокомісією.

За його словами, Болгарія має право, надане Європейською комісією, допускати туристів з «третіх країн», які не є членами ЄС, з негативним результатом ПЛР-тесту, які мають антитіла або щеплені вакциною, яка не схвалена у ЄС.

Читайте також: П'ять країн ЄС невдоволені розподілом вакцин від COVID-19

Схожі новини