Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще одна країна зупинила вакцинацію препаратом AstraZeneca

  • 14.03.2021, 18:35
  • 793

Ірландія призупиняє використання вакцини Oxford/AstraZeneca проти COVID-19 після повідомлень про випадки порушення згортання крові у щеплених в Норвегії

Про це повідомляє The Guardian.

За словами доктора Ронана Глінн, консультативний орган Ірландії з вакцин рекомендував тимчасово відкласти використання препарату AstraZeneca, але підкреслив, що немає ніяких доказів, що утворення тромбів викликав саме він.

«Після нової інформації, отриманої від Норвезького агентства з лікарських засобів в суботу ввечері та після обговорень з Управлінням з регулювання продуктів медичного призначення (HPRA), Національний консультативний комітет з імунізації (NIAC) рекомендував тимчасово відкласти введення вакцини AstraZeneca», — сказав Глінн.

За даними HPRA у Великій Британії, мільйони людей вже отримали ін’єкцію AstraZeneca без будь-яких серйозних побічних ефектів.

Зазначається, що випадки тромбоутворення не можуть бути виявлені під час клінічних випробувань, в яких беруть участь десятки тисяч людей.

Норвезьке агентство з лікарських засобів розслідує кілька випадків: чотири людини у віці до 50 років, які отримали щеплення препаратом AstraZeneca, потрапили у лікарню, один помер. За даними агентства, у всіх була знижена кількість тромбоцитів.

Читайте також: У Словаччині після COVID-щеплення померла молода жінка

Глінн закликав усіх людей у тій же віковій групі звернутися до лікарів.

«Людям у віці до 50 років, які отримали вакцину AstraZeneca і після цього почуваються погано або мають шкірні крововиливи (сині плями), необхідно проконсультуватися з лікарем якнайскоріше», — сказав він.

Схожі новини