Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Разумков не увійшов до політради "СН": у партії назвали причину

  • 14.03.2021, 15:15
  • 777

Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову не знайшлося місця у політичній раді президентської партії "Слуга народу". Керівник політсили пояснив причину

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не увійшов до складу політради партії «Слуга народу» у зв'язку з особистою зайнятістю на посаді спікера парламенту, заявив глава політсили Олександр Корнієнко на брифінгу після позачергового з'їзду згаданої політсили, що відбувся в суботу, 13 березня 2021 року, передає Еспресо.TV.

«Не думаю, що у нього є час приділяти увагу партійній роботі, — зазначив лідер „СН“. — До того ж, він сам неодноразово заявляв, що хотів би зосередитися на роботі над парламентською реформою».

За словами лідера фракції і новопризначеного голови політради партії «Слуга народу» Давида Арахамії, бажано, щоб такі посадові особи, як президент, прем'єр-міністр і спікер парламенту залишалися аполітичними.

Водночас варто наголосити, що до політради «СН» увійшли деякі міністри уряду Дениса Шмигаля, а президент Володимир Зеленський виступав на учорашньому з'їзді з програмним вступним словом. Шмигаль теж був присутнім на з'їзді.

Як наголосив Арахамія, робота в політраді «не потребуватиме багато часу», тому він вважає, що у міністрів, які увійшли до її складу, «не буде проблем із цим».

Читайте також: «Незручного» Разумкова хочуть замінити на Стефанчука, — ЗМІ

Деякі політологи вважають, що Разумков перебуває у певній опозиції до Зеленського і його команди. Інколи їх приховане протистояння виходить назовні.

Наприкінці лютого, після закриття телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука, апарат ВРУ, за згоди Разумкова, видав фракції ОПЗЖ підписні листи для початку процедури імпічменту Зеленського.

За даними LB.ua, президент на це образився й мав зустріч зі спікером парламенту.

«Домовилися про перемир'я і нейтралітет. На який час — питання філософське», — зазначила з цього приводу шеф-редакторка видання Соня Кошкіна.

Під час президентських виборів 2019 року, перемогу на яких здобув Зеленський, його партію «Слуга народу» очолював Разумков. До того Дмитро Разумков був у «молодіжці» Партії регіонів та допомагав Сергію Тігіпку.

Його тато — покійний нині Олександр Разумков — працював радником президента Леоніда Кучми.

Схожі новини