Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лукашенко прокоментував фільм про своє розкішне життя

  • 13.03.2021, 18:35
  • 761

Самопроголошений президент Білорусі назвав неправдивою інформацію, наведену у фільмі "Лукашенко. Золоте дно" про його резиденції, елітні автомобілі, авіапарк та незаконне збагачення

Про це повідомляє державний новинний ресурс Білорусі БЕЛТА.

Опозиційні журналісти розповіли у фільмі про резиденції Лукашенка — як офіційні, так і «подаровані» близькими бізнесменами. Також у ньому описаний автопарк, який використовує керманич Білорусі, з автомобілями за сотні тисяч і навіть мільйони доларів. Окремий фрагмент фільму стосується авіатранспорту — кілька літаків і вертоліт, на яких Лукашенко в минулому році літав над Мінськом, який був охоплений протестами.

За словами авторів стрічки, з 2014 року Євросоюз виділив білоруській владі 4 мільярди євро, значна частина яких пішла на особисті потреби Лукашенка.

Через тиждень після публікації фільму Лукашенко заявив, що інформація, представлена ​​журналістами, нібито недостовірна. Також він додав, що ніколи собі не дозволить красти.

Читайте також: Десяток резиденцій та власний автопарк: як живе «безхатній» Лукашенко

«Я ніколи собі не дозволю вкрасти щось у людей. Тому що я виріс не в злиднях, але в бідності страшній. І я знаю ціну кожному рублю…

Кажуть, дуже великий фільм, довгий. У мене стільки часу немає дивитися. Мені дали просто блоками аналіз. Я теж зробив висновок, що нового тут нічого немає".

У фільмі NEXTA, зокрема, перераховані білоруські та закордонні бізнесмени — Михайло Гуцерієв, Ігор Макаров, Олексій Олексин, Павло Топузідіс, брати Карич, які отримують ексклюзивні умови ведення бізнесу в обмін на цінні «подарунки» Лукашенку.

Схожі новини