Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент Танзанії, який не вірив в епідемію, ймовірно, помирає від коронавірусу

  • 12.03.2021, 20:05
  • 730

Такі чутки поширюють в країні через те, що глава країни Джон Магуфулі зник кілька тижнів тому

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Припускають, що він помирає в Індії від коронавірусної інфекції.

Як повідомили ЗМІ, він понад два тижні не з'являється на публіці і навіть пропустив відеоконференцію глав країн Східної Африки, яка відбулася 27 лютого.

За словами лідера танзанійської опозиції Тунді Лісу, якого процитувало аналітичне видання «Файненшл Таймс», 61-річний глава держави госпіталізований в Кенії. Зараз він у критичному стані через коронавірус і проблеми зі серцем.

За іншими даними, Магуфулі зараз на лікуванні в Індії, і він перебуває на межі смерті.

Влада Танзанії заперечує зникнення глави держави. Міністр правових відносин Мвігулу Нчемба заявив, що президент не зобов'язаний з'являтися на публіці, бо «не телеведучий, щоб постійно бути в ефірі».

У лютому від коронавірусу помер перший віце-президент напівавтономного регіону Занзібар Сейф Хамад.

Незабаром після цього міністр фінансів Танзанії Філіп Мпанго з'явився на прес-конференції в столиці країни, щоб спростувати чутки, що він теж помер від коронавірусу. Однак тоді він важко кашляв.

Танзанійський президент відомий своїми ковід-дисидентськими поглядами. Магулуфі не вводив карантин і радив лікуватися молитвами. Він також розповідав, як вилікував свого сина лимоном з імбиром і паровими інгаляціями.

У травні минулого року країна припинила надавати світовій спільноті дані про захворюваність. На той момент в Танзанії виявили 509 випадків зараження, 21 людина померла.

Танзанія офіційно відмовилася від вакцин проти коронавірусу, зокрема, й від безкоштовних препаратів, які надає програма COVAX.

Окрім Танзанії, з 62 африканських країн від безкоштовних вакцин відмовилися Бурунді, Еритрея і Мадагаскар.

Читайте також: Імунітет не врятує: вчені розповіли про небезпеку бразильського штаму COVID-19

Схожі новини