Передплата 2024 ВЗ

Штраф за критику президента Зеленського  

  • 12.03.2021, 09:30
  • 812

Суд оштрафував на понад 14 тисяч гривень чоловіка, який закликав до повалення влади чинного президента України Володимира Зеленського

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться у рішенні Деснянського районного суду Чернігова.

У відомстві зазначили, що чоловіка визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 К К України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Згідно з даними слідства, українець на своїй сторінці в російській соцмережі «Одноклассники» розмістив два дописи із закликами фізично знищити президента Володимира Зеленського та народних депутатів від Слуги народу та повернути владу народу України.

Суд розглянув, зокрема, пости від 10 жовтня та 9 листопада 2019 року, які обвинувачений «умисно розповсюдив» у соціальній мережі (текст подається в оригіналі):

— «ПреЗЕдент хочет сделать из Украины колонию для своих Западных Хозяев ! Все что сейчас происходит в стране, все к чему мы движемся — направлено на уничтожение украинского народа и государственности! Но Мы — не рабы! Пора остановить ЗЕленого коротышку и не допустить гибели государства Украина! Украинцы, долой ЗЕ- режим! Вернем силой власть народу и демократию в страну! Настало время преЗЕдента-клоуна и его шайку повесить на Майдане!».

— «Слуги Народа — это сборище жуликов и проходимцев! Здесь и новые „профессионалы“ и старые „решалы“, которые хотят „допилить“ Украйну! Так почему же все молчат? Вы все еще в эйфории от своего „выбора“? Ждете доллар по 250 гривен или когда западные буржуи скупят всю землю? Пора избавиться от этой власти пока она не уничтожила НАС! Покажем силу и гнев народа сволочам! Всех депутатов — кастрировать и четвертовать публично!».

«Відповідно до висновку експерта за результатами судово-лінгвістичної експертизи Чернігівського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз від 25.05.2020 № 2595/2596/20−24, вказана публікація містить заклики-звернення до невизначених осіб — мешканців України — повалити чинну українську владу, тобто насильницьким шляхом звільнитися від влади України, знищивши фізично депутатів Верховної Ради України», — йдеться у постанові суду.

Суд визначив чоловікові покарання в сумі 14 450 тисяч гривень.

Читайте також: Зеленський боїться реальності

Схожі новини