Передплата 2024 «Добра кухня»

Операційна у давній віллі: на Канарах віднайшли таємну резиденцію Гітлера

  • 11.03.2021, 17:15
  • 6 958

Науковці припускають, що вона була переобладнана у таємну клініку, куди Гітлер прибув після поразки у Другій світовій війні, і де йому зробили пластичну операцію

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про знахідку повідомило видання The Sun з посиланням на програму Secret Nazi Bases.

Вчені припускають, що після зміни зовнішності Гітлер вирушив у Південну Америку.

Розслідувачі, які зняли сюжет про це, відвідали віллу Casa Winter. Її збудував німецький інженер Густав Вінтер на скелі південної околиці острова Фуертевентура.

Зокрема, на віллі розташовані оброблені плиткою приміщення, що нагадують крематорій, операційну, а також є тунель.

Дослідники вважають, що Гітлер через неминучу поразку у війні інсценував власне самогубство і прибув на віллу разом з секретарем Мартіном Борманом і лікарем Йозефом Менгеле. Саме тут усім трьом змінили зовнішність. Опісля вони вирушили в Південну Америку.

Деякі історики стверджують, що нацисти фінансували будівництво вілли, а під нею побудовані спеціальні бункери, в яких були підводні човни.

За словами австрійсько-німецького дослідника Алекса Бенкету, Густав Вінтер співпрацював з нацистами, проте маєток він побудував для сім'ї, а кімната, оброблена плиткою, була кухнею.

Зараз власником вілли є Педро Фумеро. Його родичі, як розповів чоловік, брали участь в будівництві.

Також Фумеро вважає, що вілла була пов'язана з військовими операціями, оскільки, як говорили його родичів, у маєток часто прибували військові під час будівництва.

Читайте також: Пройдіться вулицею Нюрнбергу з портретом Гітлера

Схожі новини