Передплата 2024 «Добра кухня»

Можливо, і не звільнять: Разумков прокоментував імовірність відставок Степанова та Шмигаля

  • 11.03.2021, 11:45
  • 487

Голова Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що поки про відставку прем’єра Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров’я Максима Степанова не йдеться

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

«Критичної маси, яка б сьогодні в парламенті могла ініціювати цей процес (відставки Дениса Шмигаля — ред.), я поки не бачу», — заявив Разумков.

Він зазначив, якщо говорити про повне перезавантаження Кабміну, потрібно розуміти, хто йде замість.

«Від прем'єр-міністра, звичайно, залежить багато, точно так само, як від голови Верховної ради, але не все залежить від нього. Залежно від того, хто поряд, хто відповідає за той чи інший напрямок, наскільки він чесний перед тобою, перед собою і перед законом — дуже багато залежить», — сказав Разумков, відповідаючи на питання про те, чи потрібен Україні більш сильний прем'єр.

«По-різному оцінюють ситуацію навколо вакцини, тому є фракції, які вже ініціювали цей процес (відставки Степанова, — ред.), притому ініціювали його давно. Я не думаю, що в найближчому майбутньому це питання буде розглянуто», — зауважив Разумков.

Кажучи про свою оцінку ситуацію з вакцинацією і дій МОЗ з цього приводу, Разумков заявив про нестачу комунікаційної стратегії для популяризації вакцинації.

Також голова Верховної Ради не виключає кадрових перестановок в Кабінеті міністрів. Однак зараз таких ініціатив немає.

«Теоретично це (кадрові зміни в Кабміні — ред.) можливо. Наскільки я пам'ятаю, поки подань від прем'єр-міністра (Дениса Шмигаля -ред.) не було», — пояснив Разумков.

Він додав, що кожен конкретний випадок розглядають в стінах парламенту. Зокрема, він згадав про голосування за призначення віцепрем'єром, очільником Міненерго Юрія Вітренка, кандидатуру якого парламент двічі не підтримав. Разумков також додав, що наразі пропозицій винести на голосування питання призначення Вітренко в третє не надходило.

«Поки коаліція, наскільки мені відомо, прем'єр-міністру таку пропозицію не вносила. А якщо коаліція не вносить, то і прем'єр поки не вносить, а далі подивимося», — сказав Разумков.

Читайте також: А могли б і просто послати

Схожі новини