Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вакцинували вже приблизно 600 дітей: Ізраїль продовжує щеплення школярів від коронавірусу

  • 11.03.2021, 11:15
  • 515

У країні запевнили, що вакциновані не мали побічних реакцій

Фото асоціативне
Фото асоціативне

Про це повідомило видання The Guardian з посиланням на представника ізраїльського міністерства охорони здоров'я.

Цей факт вселяє надію, що щеплення від коронавірусу можуть бути безпечними для вакцинації неповнолітніх.

«Зараз ми щепили приблизно 600 дітей, — процитувало видання представника міністерства охорони здоров'я — доктора Боаза Лева.

«Ми не спостерігали серйозних побічних ефектів; навіть слабкі трапляються досить рідко. Це обнадіює «, — сказав Боаз Лев.

Раніше ізраїльський мінохорони здоров'я рекомендував робити щеплення від коронавірусу підліткам, які досягли 12 років, і мають захворювання, що збільшують ризики під час коронавірусу. Частина зі щеплених в Ізраїлі дітей страждають муковісцидозом — спадковим захворюванням, що вражає, зокрема, й легені.

Не йдеться про клінічні випробування вакцини на дітях, підкреслило видання.

Компанія Pfizer зараз клінічно випробовує вакцини на дітях у віці від 12 до 15 років і планує розпочати ще одне дослідження — серед дітей у віці від 5 до 11 років

Оксфордський університет також оголосив про випробування вакцини, розробленої спільно з AstraZeneca, на дітях у віці від шести років. Ці дослідження триватимуть ще кілька місяців

Ізраїль лідирує в кампанії вакцинації і першим в світі наближається до важливого моменту, до якого іншим країнам ще місяці — до рішення, чи потрібно масово щеплювати дітей.

Понад половина населення країни вже щонайменше один раз вакциновані від коронавірусу. Очікується, що 60% населення будуть повністю щеплені вже через кілька тижнів. За оцінками епідеміологів, починаючи з такої частки щепленого населення в країні може з'явитися колективний імунітет, який покінчить з епідемією.

Читайте також: Провал року: Ізраїль не схвалив індійську вакцину Covishield

Схожі новини