Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ткаченко заявив про необхідність внесення змін до мовного закону

  • 10.03.2021, 13:35
  • 820

Очільник МКІП Олександр Ткаченко підтримує відстрочення введення штрафів за недотримання закону про мову на півтора роки

Про це міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко заявив на всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», передає «Інтерфакс-Україна».

«Передусім йдеться про поправки Бужанського, які скасовують штрафи в цілому. Є поправки Кравчук, Потураєва та Корнієнка, які відстрочують упровадження штрафів на півтора року до моменту введення всіх інших штрафів. Ми підтримуємо другий варіант», — сказав Ткаченко.

Ткаченко пояснив, що за цей період можна буде провести промоцію вивчення української мови, зокрема заснування безкоштовних курсів у всіх регіонах, чого не було зроблено раніше.

Читайте також: Закон про мову атакують лише «слуги» та «господа» із ОПЗЖ, — Порошенко

«Якщо ми говоримо про те, що ми спочатку ставимо необхідність виписування штрафів якійсь літній жінці з Одеси або Харкова, тому що вона у своєму магазині не може розмовляти українською мовою, то я вважаю, що в такий спосіб ми не переконаємо більшість населення, яке не володіє достатньою мірою українською, в тому, що її необхідно вивчати», — додав міністр.

Схожі новини