Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще дві львівські лікарні прийматимуть хворих на COVID-19

  • 09.03.2021, 16:11
  • 761

У двох лікарнях Львова розгорнуть тимчасові госпіталі для лікування хворих на коронавірус. Таке рішення у вівторок, 9 березня, ухвалила міська комісія з питань ТЕБ і НС

Як повідомив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, ідеться про Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги та 8-му міську клінічну лікарню, де тимчасові госпіталі облаштують як підрозділи в межах лікарень.

«У цих лікарнях є відділення реанімації. Ми не будемо створювати намети, як в інших містах. Ми повністю використовуватимемо місцеві медичні установи, просто частково їх перепрофілюємо, аби кожен мешканець міста мав гарантію, що він отримає якісну медичну допомогу», — пояснив Андрій Садовий.

Додамо, що у медзакладах Львова для лікування хворих на коронавірус виділили 1300 ліжок, із яких, станом на 9 березня, заповненими є 534. Однак місто планує збільшити їх кількість до 2 тисяч.

«Резерв є, але хто може спрогнозувати, скільки хворих ще потраплять до лікарень за добу: чи 40, чи 50, чи 60. Аналогічна ситуація і в обласних лікарнях. Тому ми поставили собі за мету збільшити цей резерв ще на 700 ліжкомісць, тобто дійти до двох тисяч», — сказав мер Львова.

Читайте також: Як харчуватися хворим на коронавірус: поради дієтолога

Депутати ЛМР на сесії мають ухвалити рішення про перепрофілювання п’яти міських поліклінік під лікування хворих на коронавірус. Зокрема міськрада планує створити комісію, яка має оглянути приміщення п’яти поліклінік щодо можливості створити там додаткові ліжкомісця. Йдеться про 4-ту міську поліклініку на Сихові, 6-ту міську поліклініку на вул. Медової Печери, 5-ту міську поліклініку на вул. Виговського, 2-гу міську поліклініку на вул. Симоненка та 2-ге поліклінічне відділення 1-ї міської лікарні імені Князя Лева, що на вул. Мазепи.

Також міська комісія з питань ТЕБ і НС вирішила відновити роботу лабораторії для тестування на коронавірус у львівському аеропорту.

Схожі новини