Передплата 2024 «Добра кухня»

США закликають Україну розслідувати корупційні оборудки Коломойського

  • 06.03.2021, 16:20
  • 552

Санкції США проти Коломойського - це сигнал українській владі розслідувати корупцію олігарха

Про необхідність розслідування оборудок Коломойського заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу, відповідаючи на запитання «Голосу Америки».

«Департамент також акцентує увагу на його поточних зусиллях, спрямованих на підрив демократичних процесів та інституцій. Його дії становлять серйозну загрозу майбутньому України», — відзначив Прайс.

«Ми прагнемо посприяти підзвітності та боротьбі з безкарністю тих, хто причетний до значної корупції, і ми будемо продовжувати використовувати всі доступні засоби боротьби з корупцією у всьому світі», — наголосив Прайс.

Речник Держдепу США наголосив: санкції запроваджені щодо Коломойського є «сигналом, що США підтримують усіх українців-реформаторів».

Відповідаючи на запитання про підстави для запровадження санкцій щодо Коломойського, Прайс підкреслив, що Державний секретар має достовірну інформацію про те, що Коломойський брав участь у корупції під час перебування на посаді губернатора.

Серед джерел такої інформації посадовець назвав повідомлення у ЗМІ та розслідування тодішньої української влади.

«Ця корупція підривала верховенство закону та довіру українського суспільства до демократичних інститутів їхньої влади і суспільних процесів», — зазначив речник Держдепу.

Схожі новини