Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Повинні відбутися восени": Тихановська готується до нових виборів у Білорусі

  • 06.03.2021, 11:55
  • 568

Народна президентка Білорусі Світлана Тихановська перебуває з робочим візитом в Лісабоні

Учора, 5 березня 2021 року, вона провела робочі зустрічі з прем'єр-міністром цієї країни Антоніу Коштою та міністром закордонних справ Аугушту Сантушем Сілвою. Про це сьогодні, 6 березня, розповідається на її офіційному телеграм-каналі, передає Еспресо.TV.

Політикиня насамперед «закликала Португалію як нинішнього президента ЄС зробити вирішення кризи в Білорусі пріоритетом».

«Нові вибори в Білорусі повинні пройти восени 2021», — наголошується у повідомленні.

Читайте також: Режим Лукашенка впаде ще цього року, — Тихановська

Окрім того, Тихановська розповіла про політв'язнів, нові кримінальні справи відносно противників режиму Олександра Лукашенка й перешкоджання діяльності ЗМІ, обговорила санкції і створення спеціальної місії Європарламенту щодо ситуації у Білорусі, розкрила деталі плану допомоги Білорусі, закликала створити в португальському парламенті робочу групу для допомоги країні.

«Для Португалії демократія і права людини — важливі цінності, оскільки ця країна понад 40 років жила при диктатурі Салазар», — зазначає пресслужба Тихановської.

Водночас португальський прем'єр звернув увагу на важливість мирного характеру демократичних перетворень у Білорусі.

Нагадаємо, минулими вихідними у Німеччині вийшло інтерв'ю з Тихановською, в якому вона заявила про останні три місяці правління Лукашенка.

Схожі новини