Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Епідемічна ситуація на Львівщині стає тривожною: школи планують закрити

  • 05.03.2021, 20:10
  • 2 190

У зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації на Львівщині провели позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС)

Про ситуацію із захворюваністю доповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Як він зазначив, упродовж останніх двох тижнів ситуація із захворюваністю стрімко погіршується. Так, сьогодні у кожної 2−3 людини, яка тестується, позитивний результат на COVID. Окрім цього, зростає як кількість викликів швидкої медичної допомоги до людей з підозрою на COVID, так і кількість госпіталізованих в медичні заклади області.

Зокрема, станом на сьогодні завантаженість ліжкової мережі медичних закладів області становить майже 43% на противагу майже 30%, які були ще два тижні тому.

Водночас мер Львова Андрій Садовий зауважив на своїй сторінці у соцмережі, що головним завданням наразі є забезпечити медзаклади ліжками із підведеним киснем.

«Зараз у наших лікарнях є 1300 місць, з них 418 вже зайняті. На найближчі тижні ставимо собі завдання — збільшити їх кількість, наскільки це можливо».

Читайте також: Епідеміологиня: Львівщина перебуває за крок від «червоної зони»

Як зазначив керівник департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, зростає захворюваність і серед дитячого населення області.

Відтак, за підсумками засідання комісії, закладам загальної середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти і спеціальних закладів освіти, з 9 березня рекомендують перейти на віддалений режим навчання.

Окрім цього, з 15 березня рекомендують розпочати канікули здобувачам загальної середньої освіти.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) оновило розподіл на карантинні зони. Згідно з ним Львівську область віднесли до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

Схожі новини