Передплата 2024 ВЗ

Коалі-інваліду поставили штучну лапку

Загальновідомо, з яким пієтетом австралійці ставляться до коал. Цих тваринок на Зеленому континенті вважають національним багатством, їх там просто обожнюють. Одним із прикладів вкрай турботливого ставлення до них є історія із коалою на кличку Тріумф

Цей пухнастик не відчуває, що задня права лапа - штучна. Фото з відкритих джерел
Цей пухнастик не відчуває, що задня права лапа - штучна. Фото з відкритих джерел

Так сталося, що цей малюк народив­ся без задньої правої лапки. Каліцтво ускладнювало життя пухнастикові. Чо­тири роки тому неповносправну коа­лу природоохоронці знайшли у лісах штату Новий Південний Уельс — і пере­дали до ветеринарного центру, в яко­му доглядають за цими особинами. Тріумфом опікувалася волонтерка Мар­лі. Якось вона розповіла про свого но­вачка протезисту Джону Доулману. І той запалився ідеєю зробити тваринці штучну лапку. Кілька років знадобило­ся цьому фахівцеві, щоб його мрія збу­лася.

Нині Тріумф має четверту опору, вона така ж надійна, як три інші. До­зволяє без проблем лазити по дере­вах і зривати улюблені ласощі — листя бамбука. Тим часом Джон Доулман ду­має над тим, як сконструювати більш досконалу кінцівку для коали. Тріумф — перший у світі представник сумчастих, якому допомогли у такий спосіб повно­цінно стати на ноги.

Схожі новини