Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Готові платити за квиток у трамваї по 12,40?

ЛКП “Львівелектротранс” подав у Львівську міську раду розрахунки нового тарифу на проїзд у тролейбусах і трамваях

Плату за проїзд пропонують підняти зі 7 гривень до 12,40 грн. На думку економістів електротранспортного підприємства, це економічно обґрунтований тариф. На черзі — громадські слухання щодо тарифного питання і вердикт виконавчого комітету ЛМР.

Як розповів директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо, необ­хідність коригування тарифу зумовлена насамперед зростанням основних скла­дових: електроенергія подорожчала на 45%, матеріали й запасні частини — на 20%, зарплата працівників та витрати на обслуговування транспорту зросли на 25%. «Усі ці витрати підприємство зму­шене компенсовувати самостійно, що призводить до постійного браку обіго­вих коштів, — каже пан Андрій. — Чинний тариф є збитковим для господарської діяльності підприємства і не дозволяє впроваджувати заходи з оновлення ру­хомого складу, покращення інфраструк­тури та підвищення кваліфікації персо­налу. Щомісячно підприємство зазнає збитків на п’ять млн грн. Підняття тари­фу — вимушений крок для стабільної ро­боти підприємства».

«З року в рік чуємо про потребу ще і ще піднімати тариф на трамваї і тро­лейбуси, — обурився депутат ЛМР Ігор Зінкевич. — Але жодного разу не отри­мали адекватної і реальної програми розвитку „Львівелектротрансу“. З груд­ня 2017 року ухвалено рішення виконко­му, в якому чітко прописано: управління транспорту мерії має підготувати про­позицію до бюджету розвитку для ви­вчення пасажиропотоку в громадському транспорті Львова. Утім, управлінці Ра­туші досі не спромоглися на це. А зараз ідеться уже не тільки про Львів, а про цілу Львівську міську територіальну гро­маду».

Схожі новини