Передплата 2024 «Добра кухня»

Міністром освіти займеться Конституційний Суд

У п’ятницю, 5 березня, народні депутати обіцяють принести у Конституційний Суд подання щодо неправомірності призначення міністром освіти і науки Сергія Шкарлета

Звернення такого змісту підписали 25 представників «Європейської Солідарності», 17 членів «Голосу», по одному депутату з «Батьківщини» й «Довіри» і двоє позафракційних.

За Шкарлета у Верховній Раді голосували 17 грудня. У ході обговорення кандидатури йому закидали плагіат під час написання дисертації, відсут­ність реформ, застарілі мето­ди роботи. Під час голосування чиновник набрав мінімально по­трібних 226 голосів. Однак жур­налісти помітили, що у фракції «Опозиційна платформа — За життя!», порушуючи регламент, голосували не за себе. Спрацю­вала картка відсутнього у сесій­ній залі Григорія Суркіса. Це за­фіксувала і телекамера. Відтак голосування слід вважати неза­конним.

Демократична опозиція звернулася до спікера Дмитра Разумкова, щоб той скасував призначення Шкарлета. Але Ра­зумков принципової позиції не зайняв. Уже третій місяць іде розслідування. Крапку у цій іс­торії має поставити Конститу­ційний Суд.

Схожі новини