Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Збройні формування РФ тричі відкривали вогонь в зоні ООС. Бойових втрат не було - штаб

  • 04.03.2021, 08:15
  • 384

Російсько-окупаційні війська надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України, ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомили у штабі ООС.

Відтак, минулої доби, 3 березня, окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї.

Зі станкових протитанкових гранатометів противник здійснив кілька неприцільних пострілів у бік українських позицій біля Водяного, що поблизу Донецька, а неподалік Кам’янки — зі стрілецької зброї.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил унаслідок ворожих обстрілів немає.

Також ЗМІ ОРДО розповсюдили провокаційне повідомлення про отримання дозволу так званою «народною міліцією» на «придушення та знищення вогневих точок Української армії».

Українська сторона СЦКК нагадує, що такі заяви є відвертими провокаціями, спрямованими на те, аби виправдати провокативні обстріли позицій Збройних Сил України.

Це також свідчить про втрату контролю з боку РФ над збройними формуваннями ОРДЛО, що може призвести до зриву домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року Тристоронньою контактною групою. .

Орім того, з метою дискредитації уряду України окупанти тиражують повідомлення про те, що українська сторона перешкоджає роботі КПВВ.

УС СЦКК наголошує, що робота контрольних пунктів триває в штатному режимі і жодних перешкоджань руху вантажів та перетину лінії розмежування не було.

Транспорт гуманітарного конвою ООН перетнув КПВВ після дотримання усіх необхідних процедур та повернувся на підконтрольну Україні територію за планом.

У районі операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. ДСНС вдалося розмінувати майже 6 гектарів території та передати на знищення 65 вибухонебезпечних предметів.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в зоні операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте також: На Донбасі підірвалися дев'ять українських військових

Схожі новини