Передплата 2024 ВЗ

Космічна подорож: японський мільярдер вибере 8 компаньйонів для польоту на Місяць

  • 03.03.2021, 11:50
  • 526

Японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту на Місяць

«Я набираю команду для участі в цій місії. У цій подорожі візьмуть участь 10−12 осіб, зі свого боку я запрошую вісьмох» — написав мільярдер у своєму Twitter

За словами Маедзави, політ відбудеться у 2023 році.

Для участі в конкурсі охочий повинен розповісти про свою діяльність і пояснити, як політ на Місяць допоможе йому зробити щось більше для суспільства. Також він має бути готовим працювати в команді і підтримувати її членів.

Про те, що Маедзава стане першим туристом, що полетить на Місяць, голова SpaceX Ілон Маск повідомив у 2018 році.

У 2020 році мільярдер заявив, що шукає дівчину для спільної космічної подорожі. Він навіть оголосив конкурс на цю кандидатуру. Через два тижні заявки на участь надіслали майже 28 тисяч жінок, проте пізніше Маедзава скасував набір і вибачився за своє «егоїстичне рішення».

Довідка:

Юсаку Маедзава — 45-річний мільярдер. Він заснував найбільший у Японії онлайн-магазин одягу Zozotown. У вересні 2019 року підприємець вирішив продати велику частину своєї частки Yahoo Japan за 3,7 млрд доларів.

У глобальному рейтингу Forbes Маедзава посідає 23-тє місце. За даними видання, його статки оцінюються у 2 млрд доларів.

Читайте також: Пан або пропав: Ілон Маск втратив за день $ 15 млрд і статус найбагатшої людини в світі

Схожі новини