Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США та ЄС наклали санкції на Росію за отруєння та арешт Навального

  • 02.03.2021, 18:15
  • 573

У вівторок, 2 березня, адміністрація президента США Джо Байдена розсекретила висновки розвідки про те, що ФСБ Росії організувало отруєння опозиціонера Олексія Навального та оголосила про перші санкції проти російського уряду за напад і ув'язнення політика

Про це повідомляє The New York Times.

Представники Білого дому заявили, що це лише частина зусиль у протистоянні нової адміністрації з урядом президента Росії Володимира Путіна. Також чиновники заявили, що ці кроки здійснюються в координації з Європейським Союзом.

Зокрема, ЄС запровадив санкції проти високопоставлених російських державних чиновників. Під санкції потрапили чотири особи:

  • генеральний прокурор Росії Ігор Краснов;
  • голова слідчого комітету Р Ф Олександр Бастрикін;
  • начальник Росгвардії Віктор Золотов;
  • директор Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашніков.

Хоча більшість минулих президентів, прийшовши на посаду, заявляли, що будуть домагатися перезавантаження відносин з Росією, Байден зробив протилежне. Водночас американський президент попередив Путіна, що він повертає свою країну в епоху авторитаризму.

Також у вівторок вранці один з чиновників Білого дому заявив журналістам, що адміністрація не прагне відновити відносини, але також не намагається загострювати конфронтацію.

Читайте також: У США анонсували нові санкції проти Росії: Лавров різко відреагував

Очікується, що представники Білого дому офіційно оголосять про санкції ввечері у вівторок, а Міністерство фінансів опублікує список імен тих, хто потрапив під санкції.

Деякі американські ЗМІ повідомляють, що санкції ввели проти сімох високопоставлених російських чиновників. Крім того, американська влада посилить контроль над експортом продукції 14 компаній, що займаються біологічним і хімічним виробництвом. Наразі конкретного списку осіб та компаній, проти яких ввели обмеження, немає.

Схожі новини