Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Протистояння триває: Білорусь ініціювала екстрадицію Світлани Тихановської

  • 02.03.2021, 13:30
  • 592

Слідчий комітет Білорусі ініціював екстрадицію Світлани Тихановської, яка була змушена виїхати до Литви після президентських виборів в країні

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

«Тихановська наразі оголошена в розшук. Відповідні документи на її екстрадицію передані в Генеральну прокуратуру», — йдеться у повідомленні на сайті СК Білорусі.

У відомстві стверджують, що співробітники правоохоронних органів «отримали інформацію про те, що особи з найближчого оточення Світлани Тихановської готуються до масових заворушень і захоплення будівель державних органів на території Гомеля».

У жовтні 2020 року Білорусь оголосила Світлану Тихановську в розшук.

Сама Тихановська заявляла, що не бачить сенсу повертатися в Білорусь.

Читайте також: Режим Лукашенка впаде ще цього року, — Тихановська

Нагадаємо, що у Білорусі 9 серпня 2020 року відбулися вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти Олександра Лукашенка. Він одноосібно править країною вже упродовж 26 років.

Незабаром після виборів головний конкурент Лукашенка Світлана Тихановська змушена була виїхати до Литви.

Протести і страйки в Білорусі тривають понад п’ять місяців. Білоруси вимагають нових, чесних виборів і звільнення політв'язнів.

Багато протестувальників зазнали переслідувань, тисячі були затримані. Силовики застосовували проти учасників протестів світлошумові гранати, гумові кулі, водомети, жорстоко били їх. За словами Світлани Тихановської, під час протестів загинули щонайменше восьмеро громадян.

Схожі новини