Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стрімка кар'єра: синові Лукашенка надали звання генерал-майора

  • 02.03.2021, 11:15
  • 781

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко надав своєму старшому синові Віктору Лукашенко військове звання генерал-майора запасу

Про це повідомляє пресслужба Лукашенка.

«Президент Білорусі Олександр Лукашенко 1 березня підписав укази про присвоєння спеціального і військових звань.

Полковникам Володимиру Куприянюку, Роману Подлинєву, Миколі Карпенкову, Дмитру Шахраєву, Андрію Павлюченку надано чергове військове звання генерал-майора. Віктору Лукашенку надано чергове військове звання генерал-майора запасу".

Читайте також: 15-річний син Лукашенка супроводжує батька під час протестів у Мінську зі зброєю

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська вважає, що самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко буде змушений піти протягом найближчих місяців.

Нагадаємо, Лукашенко перебуває при владі майже 30 років.

З серпня 2020 року в Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Протестувальники вимагають проведення нових справедливих виборів, звільнення політичних в'язнів і відповідальності за побиття і катування мирних демонстрантів.

У лютому 2021 року Лукашенко заявив, що першою і головною умовою його відходу від влади є мир у країні, а другою — гарантія безпеки його прихильникам.

Схожі новини