Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Назвали горіхи, які допоможуть позбутися зайвих кілограмів

  • 02.03.2021, 20:15
  • 18.5K

Мигдаль не тільки дозволяє контролювати апетит, але і має безліч інших корисних властивостей

Про це пише видання Твій Малюк.

Американські дослідники рекомендують щодня вживати 30 грамів цих горіхів (3−5 штучок). Така кількість добре пригнічує відчуття голоду і допомагає замінити порожні калорії, які ми часто отримуємо, перекушуючи не зовсім здоровою їжею.

Експерти кажуть, що жменька мигдалю допомагає знизити споживання солі, яка затримує рідину в організмі, і збільшити вміст білка. Крім того, ці горіхи позитивно впливають на загальне самопочуття.

Такі висновки були зроблені вченими після експерименту, в якому брали участь родини з дітьми. Протягом трьох тижнів батьки щодня вживали по 40 г. мигдалю, а діти — 15 г. Іноді мигдальні горіхи замінювали мигдальною олією.

Читайте також: Волоський горіх захищає від діабету

Перед початком експерименту фахівці вирахували коефіцієнт здорового харчування у цих сім`ях. Наприкінці дослідження у всіх добровольців цей показник значно покращився.

Вчені зазначили, що мигдаль — напрочуд корисна альтернатива для перекусу, яка сприяє схудненню без будь-яких зусиль. Окрім того, варто додати у свій раціон овочі та фрукти, тоді результат буде ще помітнішим.