Передплата 2024 ВЗ

Коронавірус у світі: Словаччина посилила карантин і ввела комендантську годину

  • 01.03.2021, 18:50
  • 705

Жорсткі обмеження в країні діятимуть щонайменше до 21 березня

Фото pixabay.com
Фото pixabay.com

Словацький уряд посилить протиепідемічні заходи з 3 березня. Зокрема, в країні діятимуть жорсткіші обмеження щодо пересування людей, оскільки країна бореться з мутаціями коронавірусу.

Уряд прем'єр-міністра Ігоря Матовича оприлюднив деталі нових карантинних заходів, оскільки країна потрапила в список найбільш постраждалих у світі від недавньої хвилі COVID-19.

Станом на середу, 3 березня, людям дозволять їздити з 20:00 до 1:00 ночі лише на роботу або до лікаря, а всі чинні зараз винятки з обмежень на рух будуть діяти лише між 5:00 та 20:00. Мешканцям також радять працювати вдома.

Читайте також: Епідемія не вщухає: ще одна область України посилює карантин

Додають, що з 8 березня людям, які працюють у магазинах або громадському транспорті, будуть потрібні ефективніші респіратори класу FFP 2.

Заклади дошкільної освіти та початкові школи будуть відкриті лише для дітей тих батьків, які не зможуть працювати вдома.

В уряді Словаччини зазначають: якщо жорсткіші обмеження не стримають поширення інфекції до 21 березня, керівництво країни підготує ще більш жорсткі обмеження руху, зокрема закриття компаній та кордонів.

Схожі новини